Rabu, 23 Mac 2011

Lawatan ke Bandung : Melawat Sekitar Jakarta

Lawatan ke Jakarta-Bandung
17 Mac 2011
Melawat ke Sekitar Bandaraya Jakarta
.
Breakfast at Hotel Grand Cempaka


Smile, Kak Dewi!


Sebelum meninggalkan hotel

Beg besar dah penuh, sat lagi nak penuhkan beg yang satu lagi, huhuh...



Sebelum naik bas, sempat lagi bergambar

Posing tepi bas

Pagi tu terus kemas beg and check-out. Kami bermalam di Jakarta hanya semalam sahaja.



Tak de kerja nak buat, tu yang banyak ambil gambar dalam bas jer...


Pasangan shoping yang ideal!

Gambar beg yang suami hadiahkan, khusus untuk lawatan ni, thanks abang!

Acep banyak berkongsi maklumat tentang negara Indonesia

Pemandangan yang sempat dirakam dari dalam bas

Gereja terbesar yang pernah saya lihat

Ni adalah tempat menuggu bas di Jakarta. Ia terletak di tengah-tengah jalan. Bila bas sampai, terus boleh masuk dalam bas. Dekat Malaysia, rupanya lebih kurang macam stesen LRT, kan?

Masjid yang terletak di tengah bandaraya Jakarta

White-house di Jakarta. Di depan bangunan ni, ada askar berkawat, back and forth.


Singgah sebentar kat sini. 15 minit untuk ambil gambar

Yehaaa!

Kejap je singgah sini, tu yang tak tahu nama bangunan kat belakang tu. Sebabnya, agenda terbesar hari ni ialah shopping di Tanah Abang!

Peace!

Kena beli satu set lagi swimming suit la Asfa!, bisik Kak Ita.

Tempat ni lebih kurang macam Tugu Negara di Malaysia

Untuk anak-anak bujang ni, nak beli apa yer?

Kak Ina - anak-anak kat umah ni, tengah buat apa la gaknyer...
Kak Zila - Alah, pandai la bapak diorang, jgn la risau, terganggu mood nak shopping nih..
Aceh, ceh, Kak As, senyum manje gitu!


Afiq, anak Pengetua Cemerlang SMK Lukut, jadi penglipur lara lawatan kali ni. Ada je cerita dia...

.
.
.
Disediakan oleh : Ungku Norhayati Ungku Abu Bakar (Noi/Yat)

1 ulasan:

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.